Kyrka & Gospel

Jag jobbar ofta ihop med Ola Fagrell som pianist och körledare, och även Niclas Lindblom på kontrabas.

KYRKORGEL/ELGITARR/SÅNGOla Fagrell
På programmet står allt från finstämda arrangemang på Jesu bleibet meine freude och Gammal fäbodpsalm till mäktiga psalmarrangemang på t.ex. Gammal är kyrkan och Härlig är jorden. Även några modernare pop/rock/schlager-låtar brukar vi ha med. Detta program har vi för det mesta gjort ihop med ljusdesignern Patrik Nystrand vid större arrangemang i stora kyrkor med stora kyrkorglar. Kanske något för en större invigning, jubileum eller konvent? Programmet kan dock passa även i mindre kyrkor med elgitarr och en mindre orgel utan ljussättning.

Programmets längd ca 50 minuter.

MONICAS VALS
SÅNG – PIANO – KONTRABAS
Monica Zetterlunds sånger är grunden för detta program. Men vi har även lagt in en del andra sånger för att få en smidigare övergång till en eventuell andaktsdel, böner och kanske några psalmer.

Programmet tar ca 45 minuter (utan andakt) men kan anpassas efter önskemål.

JAZZMÄSSA
Vi har genomfört många olika gudstjänster på jazztemat. Allt ifrån fullt storband och jättekör till det lite intimare formatet med bara några få medverkande. Att fira just en mässa i jazzton är något som vi upptäckt fungerar extra bra. Det blir en lugn, skön och avslappnad atmosfär. Oftast brukar sättningen vara saxofon – piano – kontrabas, eller sång – piano – kontrabas. Givetvis går det att kombinera och bygga ut uppsättningen efter önskemål. Vi brukar se till att även psalmerna går i jazzton vid sådana här tillfällen.

En jazzmässa brukar normalt ta runt en timme.

GOSPELPROJEKT
Vi har hållit på med gospel ganska mycket de senaste tio-femton åren. Ola både som körledare och pianist, och Cecilia som sångerska och körledare. Varför inte bjuda in till en dags ”Prova-på-Gospel”. Övning under dagen och en konsert med prova-på-kören, solister och musiker på kvällen?

Det går givetvis att anlita oss var för sig som körledare, sångsolist eller ackompanjatör. Eller samla t.ex. medarbetare och/eller förtroendevalda så kommer vi och gör en ”Sjung-i-kör-attack” med inriktning på gospel. (se under fliken ”Musikaliska happenings”)

BORTOM DET BLÅ
SÅNG – PIANO
Jazz och visa i en salig blandning. Lisa Ekdahl och Duke Ellington får samsas med bl.a. Jerker Lejon och en och annan lovsång.

Programmet tar ca 45 minuter och passar mycket väl ihop med ett par psalmer och en andakt. Kan förstås anpassas efter önskemål.

TEMAGUDSTJÄNST
På det tema ni önskar kan vi sätta samman en musikgudstjänst. Vi har lång erfarenhet av både arbete och frivilligt engagemang inom Svenska kyrkan. Cecilia är för närvarande anställd på halvtid som kantor i Alla Helgona församling i Nyköping.